Translate

ΟΠΣ Ικαρίας στο Φλικρ

Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Φαραγγισμός στην Άνω Χάλαρη - Κυριακή 19/5

Την Κυριακή 19 Μαΐου 
προσκαλούμε μέλη και έμπειρους φίλους για "ποταμοβασία" (river trekking) στην Άνω Χάλαρη.

Rough trail x29
Θα συναντηθούμε
στην πλατεία του Προφήτη Ηλία στις Ράχες στις 9:30 το πρωί.

Profitis Ilias, Rahes

Από κει θα κατέβουμε στο βάθος του Φαραγγιού, στα "Διπόταμα"


και μετά, όπως έγινε πέρσι, θα ακολουθήσουμε προς τα πάνω την κοίτη του ποταμού για να βρούμε τον τριπλό καταρράκτη Ράτσο.




Στη συνέχεια, αντί να γυρίσουμε πίσω στα Διπόταμα κατεβαίνοντας τον ποταμό, θα προσπαθήσουμε να ανακαλύψουμε μια καλύτερη διαδρομή για να βγούμε από το φαράγγι και να επιστρέψουμε στον Προφήτη Ηλία.

Συνολικά, η διαδρομή έχει σημαντικό βαθμό δυσκολίας και απευθύνεται σε εξασκημένους ορειβάτες/ποταμοβάτες, όμως ελπίζουμε ότι θα έχουμε μεγάλες ανταμοιβές. Με απλά λόγια, θα είναι ωραία και θα περάσουμε καλά! Ο Μάιος κι ο Ιούνιος είναι οι καλύτεροι μήνες για τα φαράγγια!

Ωστόσο, όσοι θέλουν κάτι άλλο την Κυριακή, προτείνουμε συμμετοχή στον καθαρισμό των μονοπατιών ενόψει του 1ου TRAIL RUN που θα γίνει στην Ικαρία και υποστηρίζεται από τον Σύλλογό μας.


Λεπτομέρειες και πληροφορίες στο γκρουπ

 


 

3 σχόλια:

tks είπε...

Να στε καλά για την τρομέρη δουλειά και τις σημάνσεις!
Πάντως ομολογω πέρσι Αυγουστο έχοντας φτασει ως τα Διπόταμα, από την θάλασσα, ειδαμε μια ταμπελα προς Χριστο Ραχων, (και αντιθετη κα/νση προς Προφητη Ηλια) ανεβαινοντας πάνω από τα πεσμένα βράχια και αριστερά. Τελικά δεν φανηκε να εβγαινε πουθενα και τα χρειαστήκαμε (ηταν και αργά σχετικά και δεν ειχαμε δει ουτε ενα trekker!) ξανακατεβήκαμε αρκετά κάτω, πήραμε την ταμπελα για προφητη ηλια και ολα καλα!
Ομολογω πάντως ότι αυτή η ταμπέλα (προς χριστο) στα διποταμα και με κατευθυνηση πανω στα βράχια μου φάνηκε οτι δεν εβγαζε πουθενα.

Ορειβατικός Πεζοπορικός Σύλλογος Ικαρίας είπε...

Γεια σας tks! Από πέρσι περιμέναμε κάποια είδηση, γιατί είχαμε μάθει γαι την περιπέτειά σας από μια επιστολή που στείλατε στο ikariamag οι οποίοι μας την προώθησαν, δυστυχώς όμως χωρίς στοιχεία για να επικοινωνήσουμε μαζί σας.
Γενικά η 'Ανω Χάλαρη είναι μια δύσκολη περιοχή, όπως το αναφέρει και ο χάρτης "Νέος Γύρος των Ραχών με τα Πόδια" που είναι απαραίτητος για τον πεζοπόρο στις σημασμένες διαδρομές.
Η πινακίδα που συναντήσατε, όντως οδηγεί στον Χριστό Ραχών (στην εικόνα βλέπετε την πινακίδα όπου καταλήγει αυτή η διαδρομή).
Ωστόσο, επειδή το μονοπάτι που αφορά, είναι καινούριο, δεν είναι καλά καθαρισμένο και σημασμένο. Το φτιάξαμε σαν εναλλακτική διαδρομή, μετά που μια μεγάλη πλημμύρα το 2010 κατάστρεψε το μεγάλο γεφύρι της Χάλαρης και πολλά σημεία του κανονικού μονοπατιού μέσα στο ποτάμι. Δυστυχώς όμως από τότε δεν βρήκαμε χρόνο να το βελτιώσουμε και έτσι, να που εξαιτίας της αμέλειάς μας, αναγκαστήκατε να κάνετε διπλό πήγαινε-έλα.
Με την ευκαιρία να σας πω ότι ο σύλλογος μας είναι μια καθαρά εθελοντική παρέα που αν και δουλέυουμε χρόνια στο θέμα, δεν επιχορηγούμαστε ούτε υποστηριζόμαστε από τον Δήμο Ικαρίας ή κάποιο άλλο δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα. Παρ' όλα αυτά, προσπαθούμε να κάνουμε τη δουλειά που μας αρέσει όσο γίνεται με συνέπεια και ευθύνη.
Σας προσκαλούμε και φέτος στην Ικαρία και σε ανταμοιβή της ταλαιπωρίας σας, σας αφιερώνουμε την επόμενη καταχώρηση αυτού του ιστολογίου που θα αναφέρεται στην περιοχή που επισκεφτήκατε πέρσι. Εφέτος λοιπόν θα μπορείτε να προχωρήσετε μέσα στο ποτάμι πολύ πιο πέρα από τα Διπόταμα, καθώς ανοίγουμε μια μοναδική διαδρομή river trekking που θα ανηφορίζει από το (πρώην) γεφύρι της Λουπάστρας μέχρι τον καταρράκτη "Ράτσο".
Σας περιμένουμε.
(αν μπορείτε νωρίτερα από τον Αύγουστο όταν ο ποταμός θα έχει πιο πολύ νερό)
Χιαρετισμούς από Ικαρία

tks είπε...

Να στε καλά, πάντως ενταξει ήταν περιπετεια με τον ωραιο τροπο, οποτε όλα καλά και πράγματι το ανεφερε οτι ηταν διαδρομη με καποιο βαθμο δυσκολίας:) Απλά το ανέφερα γιατι και κάποιος αλλος μπορει να το εβρισκε χρήσιμο. Αν και φέτος δεν ξερω αν θα μπορέσω να κατεβω στα σίγουρα, σε κάθε περίπτωση ευχαριστούμε και αν όχι φέτος κάποια στιγμή του χ΄ρονου θα σας επισκεφτούμε:) ξανά ευχαριστώ!
Συγχαρητήρια ξανά για τις προσπάθειες!